Leuke activiteiten

Op de donderdag bestaat er voor de leerlingen de mogelijkheid om op vrijwillige basis deel te nemen aan extra activiteiten. De school biedt sportactiviteiten (Topscore) aan, met ingang van 2016 wil de school ook starten met extra danslessen en extra muzikale activiteiten aan gaan bieden.

Topscore

Topscore is een naschools sportprogramma voor Amsterdamse jongeren tussen de 12 en de 18 jaar. Topscore biedt deze jongeren de mogelijkheid om na schooltijd laagdrempelig kennis te maken met sport(en) in de directe omgeving van -of op school. Het doel van Topscore is een actieve leefstijl voor alle Amsterdamse jongeren. Het programma wordt mogelijk gemaakt door Amsterdamse scholen, de gemeente Amsterdam, sportverenigingen en sportscholen.

Activiteiten

Samen met Topscore stelt de school een activiteitenpakket samen dat bestaat uit één of meerdere naschoolse sportactiviteiten. Op school regelen de gymdocenten alles. Topscore zorgt voor de trainers en het contact met de sportverenigingen. Het sportaanbod wordt afgestemd op de wensen van de school en de mogelijkheden in de buurt. Er worden traditionele sporten zoals voetbal en basketbal aangeboden, maar ook z.g. funsporten zoals skaten en bmx-en. Plezier in bewegen staat altijd voorop!

Programma

Tijdens de gymles worden er korte kennismakingslessen gegeven, waarna de leerlingen zich op de school kunnen inschrijven voor een lesperiode van 15 weken na schooltijd. De lessen zijn verdeeld over twee seizoenen: herfst/winter (start na de herfstvakantie) en voorjaar/zomer (start na de voorjaarsvakantie). Voor elke (team)sport worden er op stadsdeelniveau wedstrijden of presentatiemomenten (dans en kracht en vechtsport) georganiseerd. De leerlingen kunnen na deze periode doorgaan met sporten bij de vereniging.

Topscore fit

Sommige jongeren zijn actief in sport, maar willen wat aan hun gezondheid of conditie doen. Vaak is het moeilijk om zelf aan de slag te gaan. Waar begin ik? Wat ga ik dan doen? Jongeren die zichzelf hierin herkennen, kunnen vanuit school met Topscore aan de slag gaan. Samen met de trainer en de gymdocent maken we een gepersonaliseerd beweegprogramma dat aansluit bij de wensen van de betreffende leerling. Kernwoorden zijn hierbij bewegen en plezier.

Topscore bij de sportvereniging

Wil je als jongere ervaren hoe het is om lid van een vereniging te zijn, maar je nog niet voor de lange termijn committeren? Dat kan! Samen met de sportvereniging uit het stadsdeel worden er afspraken gemaakt voor een proeflidmaatschap. Na deze proefperiode doet de sportvereniging de jongeren een aanbod om volledig lid te worden. Gedurende deze periode strijdt je tegen deelnemers uit andere stadsdelen om de Amsterdamse Kampioenschappen (eind april) te winnen.